You are here:

Instellingen Fraude Detectie

Juiste configuratie is optimale bescherming van creditcardbetalingen

Om creditcardbetalingen in uw webwinkel optimaal te beschermen, raden wij u aan de onderstaande instellingen in de basis Fraude Detectie Module (FDM) op de juiste manier te configureren. De FDM optie vindt u binnen het Ingenico account => Geavanceerd => Fraudedetectie.

1. Fraude detectie activatie en configuratie instellingen

Een screenshot van fraude detectie activatie en configuratie instellingen

Mogelijkheden per betaalmethode:

• De betaalmethoden beperken tot bepaalde landen en gebruikte valuta.
  • Alleen 3-D Secure creditcard betalingen toelaten, om charge backs te minimaliseren.
  • Veilige landen bepalen en betalingen uit onveilige landen in real-time blokkeren.
  • Transacties blokkeren op basis van land van herkomst van het IP-nummer.
  • Transacties blokkeren op basis van land van herkomst van de credit card.
  • Voor elke betaalmethode een minimum- en maximumbedrag per transactie bepalen.

Voor een verdere optimale instelling van uw FDM kunt u per betaalmethode ook specifieke “Blocking rules“ en “Limieten” ingeven. Wanneer een transactie niet binnen deze specificaties valt, wordt deze tegengehouden en is de status “Autorisatie geweigerd” (Status 2).

2. 3-D Secure instellingen

Een screenshot van 3-D Secure instellingen

Om het risico op charge backs te minimaliseren, vraagt 3-D Secure tijdens de transactie uw klanten om zich online te authentiseren (bewijzen eigenaarschap creditcard). Charge backs ontstaan vaak doordat een kaarthouder ontkent dat hij de transactie geautoriseerd heeft. Voor u als webwinkeleigenaar is het buitengewoon moeilijk om met succes in beroep te gaan tegen dergelijke charge backs.

Daarnaast beveiligt 3-D Secure de transacties als creditcards verloren of gestolen zijn en worden misbruikt door fraudeurs! Voorkom daarom charge backs met 3-D Secure.

Onder de verzamelterm 3-D Secure vallen “Verified by Visa" (Visa), "MasterCard SecureCode" (MasterCard/Maestro) en "J/Secure" (JCB). Acquirers verplichten u al tot het gebruik van het 3-D Secure protocol en dit is al in Ingenico geactiveerd. Maar het is belangrijk om in uw Ingenico account de 3-D Secure instellingen te optimaliseren.

Afhankelijk van het risico van uw online verkopen (soort product, hoogte van het bedrag, landen waar u aan verkoopt) kunt u bepalen of een transactie door mag gaan als 3-D Secure niet beschikbaar is vanuit de Visa/MasterCard-directory en/of niet beschikbaar is aan de kant van de kaartuitgevende bank.

Tip:

Voor ‘high risk’ adviseert B2U u vooral te kiezen voor het “onderbreken van de transactie”. U mist daardoor een transactie maar u voorkomt fraude en gerelateerde schade (charge backs). Als u bij 3-D Secure status klikt op “Wijzig” heeft u de mogelijkheid om de optie “Onderbreken” te activeren.

3. Zwarte lijst / witte lijst / grijze lijst instellingen

U kunt verdachte transacties opsporen en fraude voorkomen door een blacklist en/of een white list op te stellen, de hoogte van transactiebedragen te beperken of bijvoorbeeld anonieme proxy's te blokkeren. Deze antifraude tool is een service die real-time het verlies door fraude kan voorkomen! De transactie zal dan nooit aan de financiële instelling aangeboden worden, de betreffende transactie zal de status 2 (Autorisatie geweigerd) krijgen binnen het Ingenico account.

Mogelijkheden binnen de Blacklist / whitelist / greylist optie:

• Een kaartnummer, dat bij u frauduleus gebruikt is op de blokkerende black list te zetten.
  • Een BIN nummer, dit staat voor Bank Identificatie Nummer (=de eerste 6 cijfers van het kaartnummer), dat bij u frauduleus gebruikt is op de blokkerende black list te zetten.
  • U kunt IP-adressen, waarvan een frauduleuze transactie is gedaan op de blokkerende black list te zetten.
  • U kunt IP-adressen als vertrouwd definiëren.

Meer Ingenico modules om fraude te bestrijden

Naast de basis FDM module, heeft Ingenico heeft meer modules beschikbaar om fraude te bestrijden:

• Fraude Expert
    De Fraude Expert is een slimme, flexibele oplossing die aangepast kan worden aan uw om bedrijfsomstandigheden.

• Geavanceerde fraudedetectie: Checklist (FDMAC)
    Bij gebruik van de Geavanceerde fraudedetectie Checklist configureert u het werkelijke gedrag van de zwarte, witte en grijze lijsten samen met de regels en limieten in de risico-evaluatielijst van de fraudedetectie module.

• Geavanceerde fraudedetectie: Scoring (FDMA)
    Bij gebruik van de Geavanceerde fraudedetectie Scoring configureert u in de geavanceerde module het werkelijke gedrag van de zwarte witte en grijze lijsten, samen met de regels en limieten in de scorelijst.

Afhankelijk van uw configuratie, kunt u met bovenstaande oplossingen volledig geautomatiseerd de transactie accepteren of weigeren. Een maatwerk systeem voor fraudebestrijding, gebaseerd op uw eigen bedrijfsactiviteiten en uw specifieke klantenkring!

Trust Guard